Otomasyon Malzemeleri, Ürünleri ve Fiyatları
Otomasyon, teknolojik gelişmelerin en önemli yeniliklerinden olarak ortaya çıkmıştır. Otomasyon sayesinde çok daha az şekilde insan gücüne gereksinim olur.
Herhangi bir cihazın çalışmasında veya çeşitli ürünlerin üretilmesi aşamasında tüm süreç insan müdahalesi olmadan otomatik olarak gerçekleşir. Bu durum zamandan tasarruf edilmesinin yanı sıra ortaya çıkabilecek olası birtakım hata risklerini en aza indirger.
Otomasyon Nedir?
Otomasyon, insan gücü ve bazı makinelerin koordineli bir şekilde çalıştığı yapıları ifade eder. Robotik bazı sistemlerin devreye girmesi neticesinde endüstriyel alanlarda daha iyi şekilde bir faaliyette bulunulur.
Genel amaç, işlerin daha elverişli koşullarda otomatik olarak hiçbir aksama olmadan yerine getirilmesidir. Robotik sistemler ağırlıklı olarak kullanılıyorsa bu yapı tam otomasyon olarak tanımlanır. Diğer tarafından durumun içerisinde insan gücü eğer biraz varsa bu ise yarı otomasyon anlamına gelir.
Otomasyon Ne İşe Yarar?
Otomasyondan birbirinden farklı birçok alanda oldukça dinamik faydalar sağlanır. Bu sistemin kontrolü ele almasıyla birlikte insanlar birtakım çalışmalarda daha az görev üstenirler. Özellikle üretim işlemlerinin yapıldığı yerlerde performansı ve kaliteyi her açıdan daha üst seviyeye taşımak, otomasyon ve ürünleri sayesinde mümkün olur.
- Verimlilik her boyutta çok daha fazla artar,
- Hata risklerinin seviyesi oldukça azalır,
- Personele olan ihtiyaç azalır,
- Üretimde imalat masrafları en aza indirilir,
- Her bir işlem normalden daha kısa sürelerde yerine getirilir,
- İşlemlerde daha planlı ve sistematik bir şekilde hareket edilir,
Genel olarak otomasyondan yararlanılması bu türden birtakım faydaların elde edilmesine olanak verir. Manuel yapılan tüm işler sadece otomatik bir programlamayla çalışan sistemin hakimiyetine geçer.
Otomasyon Ürünleri Nerelerde Kullanılır?
Otomasyon her yönüyle oldukça geniş bir kullanım yapısına sahiptir. Bu sistemden en çok yarar görülen alanlar arasında fabrikalar ve çeşitli endüstriyel ortamlar yer alır.
Bunların haricinde otomasyon asansörlerde, araç imalatında, sağlık sektöründe, sanayide, enerji sistemlerinde ve tarım alanlarında da kullanılır. Hava tahminleri üzerine çalışmaların yapıldığı bazı durumlarda da yine otomasyona ihtiyaç olur.
Otomasyon Sistemi Nedir?
Otomasyon sistemi, insan gücüne ek olarak bir de makinelerin devreye girmesi ve işlerin bu şekilde sürdürülmesini sağlayan sistemlerdir. Bu sistemde ilgili amaç doğrultusunda iş, ortaklaşa bir biçimde paylaştırılır.
Üretimle ilgilenen firmalar için zaman en değerli şeydir. Bu bakımdan her bir firma üretim konusunda en seri şekilde bir çalışmanın yapılmasını ister. Otomasyon sistemleri mekanizmasının hali hazırda temelinde mevcut olan şey daima seri ve otomatik olarak çalışabilme esasıdır.
Otomasyon Sisteminin Avantajları
Otomasyon sistemleri nelerdir? bu sistemler hangi avantajları bünyelerinde barındırırlar bunları bilmek birçok açıdan önemlidir. Makinaların rolünün daha fazla olduğu ve onların en dinamik şekilde işlevsel hale geldiği otomasyon sistemlerinin en iyi avantajı, kullanımlarının son derece rahat olmasıdır. Ancak durum sadece bununla sınırlı değildir. Çünkü diğer türden güzel avantajların olduğunu da yine bu sistemlerde görmek mümkündür.
- Yeterince güvenilir olmaları,
- Birçok zorlu koşulda yüksek bir verimlilikle çalışabilmeleri,
- Ortamdaki kablo yoğunluğuna iyi bir çözüm üretmeleri,
- Çevresel koşullara karşı etkin bir mukavemet göstermeleri,
- Programlandıkları şekilde sürekli olarak kullanılabilmeleri,
- Hata ve arıza oluşumlarının önüne geçmeleri,
Otomasyon sistemleri genel itibariyle her kullanıcının memnun olacağı şekilde bu türden bazı avantajlara sahiptirler. Kullanımda bu avantajların her birinin elde edilmesi daima mümkündür.
Otomasyon Kontrol Sistemi Nedir?
Otomasyon kontrol sistemi, insanların manuel bir müdahalesi olmadan kendilerine göre ayarlandıkları şekilde çalışan sistemleri tanımlar. Günlük yaşamda birçok farklı ürün içerisinde açık olarak bu yapıyı görebilmek mümkündür. Klimalar veya akıllı tasarım ev sistemleri bunlara birer örnektir.
Otomasyon kontrol sistemi, kendi içerisinde farklı gruplara ayrılır. Endüstriyel kontrol sistemleri, ısı kontrol, elektronik kontrol ve bilgisayar kontrol sistemleri bu grupta yer alırlar.
Otomasyon Ürünleri Nelerdir?
Otomasyon ürünleri arasında oldukça geniş türden bir çeşitlilik mevcuttur. Gereksinimlere uygun olarak bu ürünler seçilir ve ilgili sistemde verimlilikle kullanılırlar. Her bir otomasyon ürünün kendi nezdinde bir çalışma yapısı ve dinamiği vardır. Sistem içerisinde bu ürünler ilgili özellikleri itibariyle işlevsel olur ve görevlerini yerine getirirler.
- Sensörler Enerji yönetimi otomasyon ürünleri,
- Koruma kontrol rölesi ürünleri ve transdüser ürünleri,
- Pasif izolatör ve PLC ürün çeşitleri,
- Remote I/O ürünleri ve otomasyon aksesuarları,
- Güç ve enerji kalitesi analizi yapan otomasyon ürünleri,
Genel olarak otomasyon ürün türleri arasında bunlar yer alıyor. Her bir fonksiyonel tasarım otomasyon ürünü farklı markalar tarafından üretilerek satışa sunulabiliyor.
Otomasyon Modelleri Nelerdir?
Otomasyon modelleri arasından bir ürün seçip satın almaya karar verirken daima o ürünün yeterince iyi bir kalitede üretildiğinden emin olunmalıdır. Her türde ihtiyacı karşılayacak şekilde ilgili otomasyon ürünü modelleri, en profesyonel biçimde tasarlanmışlardır. Sitemiz üzerinde birbirinden farklı birçok türde otomasyon ürünü modeli olduğunu görebilirsiniz.
- Harmonik filtreler ve ölçü aletleri,
- PLC ve trafo ürünü otomasyon modelleri,
- Sensör ve kondansatör otomasyon modelleri,
- Sinyal lambaları ve kumanda butonları modelleri,
elektrix sitemiz bünyesinde bu türden bazı otomasyon sistemi modelleri yer alıyor. Her birini farklı markalara ait olarak temin etmek mümkün oluyor. Site ana sayfasında yer alan otomasyon bölümünden bu ürünlerin her birine kolaylıkla ulaşılabiliyor.
Otomasyon Ürünleri Markaları Nelerdir?
Otomasyon ürünleri kendi bünyelerinde özel bazı teknik donanımlara sahip oldukları gibi farklı firmalarca da üretilebilen türden ürünlerdir. Kaliteli ürünleri bulmak için mutlaka tercih aşamasında marka durumuna göz önüne alma gerekir.
- Schneider Electric,
- Siemens,
- Legrand,
- Phoenix Contact,
- TP Electric,
- Unit,
- Weidmüller,
- Ortaç,
- Pelsan,
- Bemis,
- Emas,
- Entes,
- Fluke,
Çeşitli niteliklerdeki otomasyon ürünlerini en başarılı şekilde tasarlayan ve üreten firmalar arasında bu türden bazı seçenekler bulunuyor. Her bir önde gelen kaliteli firmanın ürününü garantili temin etmek mümkün olabiliyor. elektrix sitemi üzerinde bu markaların çeşitli otomasyon ürünlerine kolayca ulaşılabiliyor ve tercih edilen ürünler sipariş verilebiliyor.
Otomasyon Aksesuarı Özellikleri Nelerdir?
Otomasyon ürün seçenekleri arasında yer alan otomasyon aksesuarları, farklı türlerde birtakım özellikleri yapılarında barındırırlar. Genel olarak bu aksesuar ürünleri arasında yaygın olarak baskılı devre montaj malzemeleri ve IP 66 silikon koruması gibi bazı ekipmanlar tercih edilir.
IP66 otomasyon aksesuarları, çevresel toz ve bunun gibi oluşumların sistem içerisine girmesinin önüne geçerler. Bu sayede olası hasar ve birtakım zarar görme durumlarının önüne geçilir. Öte yandan baskılı devre montaj malzemeleri ise kurulumda bir kolaylık elde edilmesine yardımcı olur.
Çeşitli otomasyon aksesuar ürünlerini tercih ederken de diğerlerine gösterilen hassasiyeti bu aşamada da göstermek gereklidir. Kaliteli markalar bünyesinde üretilen ürünlerden çok uzun süreler kullanımda maksimum düzeyde bir verimlilik elde edilebilir.
Otomasyon Ürünleri Fiyatları Nelerdir?
Otomasyon ürünleri satış işlemleri konusunda elektrix sitesi üzerinde herkesin beklentilerine uygun bir karşılık bulabilmesi mümkündür. Otomasyon ürünlerinin her birinin kendisine has teknik donanımları, onların fiyatlarının belirlenmesi noktasında aktif rol oynar.
İlgili ürünün işlevsellik ve çalışma yapısına bağlı olarak fiyatlar birtakım değişkenlikler gösterebilir. Oldukça geniş türden bir ürün çeşitliliği otomasyon ürün grupları arasında yer aldığı için fiyatlar düşük veya biraz yüksek seviyelere ulaşabilir.
Otomasyon ürünleri, tasarımsal özellikleri ve kullanım amaçlarına bağlı olarak fiyatları değişmektedir. Her bir farklı tasarım otomasyon ürününü indirimli olarak en uygun fiyat avantajlarıyla da temin edebilirsiniz. Bu sayfa üzerinden güncel fiyatlara ulaşabilirsiniz.
Otomasyon Ürünleri Online Satış
Otomasyon sistemlerinin kullanımı insan yaşamına her açıdan oldukça iyi birtakım kolaylıklar sağlar. Bu sisteme ait ürünlerin istendiği gibi online ortamdan da temin edilebiliyor olması, memnun edici durumlardan biridir.
elektrix sitemiz bünyesinde değişik tasarımlarda birbirinden farklı birçok kaliteli otomasyon ürün seçeneği yer alıyor. Her bir ürün kendi fiyat düzeyinde fakat normalden daha indirimli olarak online şekilde temin edilebiliyor.
Otomasyon ürünleri arasında sıklıkla ihtiyaç duyulan ürünlerden olan sensörler, elektrix sitemizde satışa sunuluyor. Bunun yan sıra trafo ve kapasitör gibi daima en gerekli ürün grupları da yine uygun fiyatlar ve kolay sipariş seçenekleriyle satın alınabiliyor. Aynı gün kargolama ile gönderilebilen bu ürünlerin ödemeleri taksitli olarak yapılabiliyor.
Otomasyon Panosu Nedir?
Otomasyon panosu, elektriksel tüm mekanizmaların aktive olduğu ve ihtiyaç duydukları enerji desteğini aldıkları besleme bölümleridir. Çeşitli elektrik devirlerinin bağlandığı ana yer olan bu panolar, her açıdan sistemin en verimli biçimde çalışmasına yardımcı olurlar. Güvenliği sağlamak gibi bir görevleri de vardır. Konut ve iş yeri gibi ortamlarda enerjinin dağıtımı işlemi bu panolar sayesinde gerçekleşir.
Otomasyon Panosunun Teknik Özellikleri Nelerdir?
Otomasyon pano sistemleri, çeşitli otomasyon ürünlerinin en iyi şartlarda performans göstererek verimliliklerini ortaya çıkarabilmeleri için daima gerekli olan sistemlerdir. Büyük bir güç ve enerji kaynağı olarak işlev gören bu panolar birtakım önemli özelliklere sahiptirler.
Teknik özellikleri açısından otomasyon panolarının farklı unsurlar çerçevesinde ele alınması her açıdan en doğru inceleme ve analizlerin yapılmasına bir fırsat verir. Elektrik panoları elektriksel tasarım, mekanik tasarım, plan şema ve resimlerin düzenlenmesi ve elektrik donanım olarak çeşitli unsurlar doğrultusunda incelenirler.
- Panonun ön kısmında gerilim ve frekansa dair bazı bilgiler vardır,
- Pano ön yüzündeki küçük camlardan göstergelere bakılır,
- Ön bölümdeki camlar darbelere karşı oldukça mukavemetlidir,
- Minimum 3 mm kalınlığı olan bu camlar şeffaf bir tasarımdadırlar,
- Koruma seviyelerinin derecesi minimum IP54 özelliğindedir,
- Koruma yapısına özel bir havalandırma kısımları vardır,
- Kapak üzerinde bağlantı şemalarının olduğu bir cep bölümü bulunur,
- Sac tasarımlı panolar, genellikle paslanmaz sac malzemesinden üretilirler,
- Giriş ve çıkış kanallarının enerji aldığını gösteren LED sistemleri vardır,
- Kontrol devresiyle entegre bir izolasyon transformatörüne sahiptirler,
- CPU durumunu gösteren bir indikatör veya LED ekranları vardır,
- Pano kablolarının durumuna uyumlu ray tipinde klemens ürünleriyle donatılmışlardır,
Birçok farklı alanda kullanım nitelikleri bulunan otomasyon ürünlerinin güç aldığı otomasyon panolarının genel itibariyle bu türden bazı özellikleri bulunuyor. Bu panolar sahip oldukları her bir özelliğiyle, ona bağlı çalışan sistemlerin verim güçlerini en iyi şekilde artırıyor.
Otomasyon Panosu Kablo Renkleri Nelerdir?
Otomasyon panolarında ilgili bağlantılar için daima birtakım kablolara ihtiyaç duyulur. Bu kablolar birbirinden farklı renk yapılarına sahip olarak sistemde kullanılırlar.
- Yeşil sarı renkte kablolar,
- Kırmızı renk kablo,
- Siyah renk kablo,
- Mavi renk kablolar,
- Turuncu renk kablo,
Genel olarak otomasyon panosu kabloları bu türden renklere sahip olabiliyorlar. Yeşil sarı renk kablolar tek fazlı akımın anahtarlara transferinde kullanılır. Kırmızı renk kablo, besleme geriliminin düşük seviyelerde olduğu devrelerde yer alır. Siyah kablo, AC ve DC güç devrelerinde enerji transferi için işlevsel olur. Mavi renk kablolardan nötr veya negatif özellikli elektrik yüklerinin temini için yararlanılır. Turuncu renk kablolar, dış kaynaktan beslemenin olduğu durumlarda kullanılır.
Otomasyon Pano Malzemeleri Nelerdir?
Otomasyon pano malzemeleri arasında çeşitli türlerde bazı seçenekler mevcuttur. Bu malzemeler akım trafoları, pano içerisinde gerekli olabilen priz lambaları, baralar, şalter ve mesnet izolatörlerinden oluşurlar.
Her bir otomasyon panosu malzemesinin kendi bünyesinde sahip olduğu bazı temel özellikleri ve işlevsellik prensipleri vardır. Baralar genel itibariyle aynı frekans ve gerilim yapısında enerji akımının toplanarak dağıtımının yapıldığı ünitelerdir.
Buna ek olarak akım trafoları, devre sistemlerden geçen akımın derecesi hakkında bilgiler alınmasını sağlayan bölümdür. Şalterlerin görevleri devre kesici sistemlerde bir açıp kapama görevi görmeleridir. Mesnet izolatörleri, akım geçişi olan ve ana gerilim yapısından ayrışmış kısımları tespit noktasında işlevsel olurlar. Priz lambaları ise iç aydınlatmanın yapılmasına işe yararlar.
Otomasyon Pano Bağlantı Şeması
Otomasyon pano bağlantı şeması genel itibariyle otomasyon panolarının ön kapak bölümlerinde en detaylı şekilde yer alırlar. Bu şema sayesinde mekanizmada nasıl bir düzenek ve yapı olduğunu kolayca anlayabilmek mümkün olur.
Sinyal Lambası Nedir? Ne İşe Yarar?
Sinyal lambası, elektriksel devre sistemlerinin nasıl bir yapıda olduğunu sürekli olarak gösteren ve tasarımsal olarak küçük boyutlarda olan lambalardır. Farklı türlerde volt seçeneklerinin olmasından dolayı bu lambalar ilgili sistemin gereksinimlerine uygun olarak tercih edilebilirler.
Elektrik devresinde bir arıza veya hasar oluşumları var mı tüm bunları anlamak bu sinyal lambalarının sayesinde hızlıca öğrenilir. Emas markasına ait sarı renkli sinyal lambası, ledli, petekli cam ledli veya MB serisi ledli monoblok lambalar tercih edilebilecek en iyi ürünlerdir.
Sinyal Lambası Ne Renk Olmalıdır?
Sinyal lambaları, kullanım yönündeki gereksinimlere bağlı olarak farklı renk seçeneklerinde olabilen malzemelerdir. Rengine göre bu lambaların çalışma ve işlevsellik yapıları da ona göre bir değişkenlik gösterir.
- Panonun çalışma durumunu anlamak için beyaz, mavi ve yeşil renkler kullanılır,
- Personelleri uyarma konusunda ise kırmızı ve sarı renkler ağırlıklı olarak kullanılır,
Genel olarak sinyal lambaları bu türden birtakım renk yapılarına sahip olurlar. Kırmızı renk özellikle sinyal lambalarının hemen her birinde yaygın olarak kullanılır. Çünkü bu renkteki lambalar sayesinde uyarı ve ikazlar en etkili şekilde alınır. Herhangi bir acil sorun varsa durumdan kısa sürelerde haberdar olunması mümkün olur. Kullanım amaçları sinyal lambalarında hangi renkten faydalanılacağı konusunda yol gösterici etkendir.