Şerit LED Çeşitleri ve Fiyatları
Günümüzde şerit ledlerin kullanım alanları oldukça yaygın olup çok sık tercih ediliyor. Şerit led, ev, ofis, mağaza aydınlatmalarında ve çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılıyor. Şerit ledlerin farklı uzunlukta, parlaklıkta ve renkte çeşitleri bulunuyor. Oldukça esnek ve ince olan şerit hattın üzerine ledlerin dizilmesi ile meydana geliyor.
Şerit Led Nedir?
Şerit led, küçük bir yüzeye ve ledlere sahip ince iletken devre bantları olarak tanımlanabilir. Şerit ampuller esnek ince bir şerit üzerinde dizilmesinden dolayı şerit led adına almıştır. Şerit ledler esnek kullanım alanlarına sahip olup ulaşılması zor alanların aydınlatmalarında kullanılıyor.
Ayrıca bükülebilen şeylere bağlandığı için doğrusal olmayan şekillerin takip edebilir ve hayal edebileceğiniz her renkte olabilirler. Kendinden yapışkanlı olan şerit led metal, cam ve ahşap gibi yüzeylerde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Kompakt yapısı, parlaklığı ve değişkenliği nedeniyle şerit ledlerle dekoratif çözümler üretebilirsiniz. Genellikle bir led şeritte toplamda 60 led bulunuyor.
Şerit Led Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir
Şerit led günümüzde en çok kullanılan ışık kaynaklarından biri olarak ön plana çıkıyor. Işık yayan diyotlar veya led kaynaklar olarak ev aydınlatmaları, iş yerlerinde, ofislerde ve birçok iç mekanda sıklıkla tercih ediliyor.
Klasik akkor lambalarla kıyaslandığı zaman düşük elektrik kullanımı ile beraber uzun ömürlü olmaları ve ısı yayma gibi birçok avantajları bulunuyor. Şerit led ışık çeşitlerini kullanan kişiler pratik bir şekilde ışıkları kontrol edebilirler. Bununla beraber şerit led kullanan kişiler led Işık çeşitlerini elektrix web sitesinden temin edebilirler. Ayrıca anahtarlı kumandalarla kontrol edilebilen şeritli led çeşitleri de bulunuyor.
elektrix web sitesinde yer alan şerit led rgb aydınlatma çeşidi her renk için ayrı bir kanal bulunuyor. Bu kanallar sayesinde birçok renk elde etmek mümkün oluyor. Kontrol devresi yardımıyla ilgili kanalların voltajları düzenleyerek tamamen yanması ve sönmesi veya kısmı sönmesi sağlanabilir.
Şerit Led Fiyatları
Kullanım alanı oldukça geniş olan şerit led hayal gücünüzü genişletmeye devam ediyor. Mutfak, salon, ofis, banyo, bahçe balkon ve daha birçok mekanlarda kullanabilen led şerit ile enerji ve tarzınızı ortaya koyabilirsiniz. Küçük dokunuşlarla farklı mekanlara yepyeni bir soluk kazandıran bu ürünler özel alanlar oluşturmanıza da imkan veriyor. Sevdiklerinizle birlikte keyifli zaman geçirebileceğiniz sıcak bir ortamın yapı taşı olabilen renkli led ışık modelleri ile gecenizi aydınlatmada önemli rolü bulunuyor. Çocukların da beğenisini kazanan renkli modeller oyun alanlarında ve yatak odalarında onlara eşlik ediyor. elektrix web sitesinde yer alan led ürün fiyatları her bütçeye uygun olup ihtiyaç duyduğunuz türleri seçebilirsiniz.
Şerit Led Modelleri Nelerdir?
Günlük hayatta şerit led modellerin birçok çeşidi bulunuyor. Şerit ledlerin diğerlerinden farklı bir havası bulunuyor. Ayrıca silikon led şeritler veya led hortum kaplı modeller de bulunuyor. Bu modeller genellikle banyolarda daha çok kullanılıyor. Su geçirmez özelliklerinden dolayı bu alanlarda daha çok tercih ediliyor.
Bunların dışında kendiliğinde yapışma özelliği olan Led modellerde bulunuyor. Kendinden yapışkan özelliği ile kolay bir kullanım ortaya koyuyor. En doğru ve ideal led ışık satın almak istiyorsanız IP derecesine veya giriş koruması derecesine dikkat etmeniz gerekiyor. IP derecesi de ışık şeridinin çeşitli dış faktörlere nasıl tepki gösterdiğini ortaya koyuyor. Genel olarak yaya yollarında alüminyum panel led ışıklar daha çok tercih ediliyor. Tüm led ürünlerini elektrix web sitesinde kolay bir şekilde bulabilirsiniz.
Şerit LED Çeşitleri
Şerit ledler ışık güçleri ve kullanım alanlarına göre çeşitlere ayrılıyor. Şerit ledlerin ışık güçleri esas alınarak tek çipli şerit led ve üç çipli şerit led olmak üzere ikiye ayrıldığını görüyoruz . Ayrıca iç ve dış mekanlarda kullanımına uygunluk açısından şerit ledler de silikonlu ve silikonsuz olmak üzere ikiye ayrılıyor.
Şerit LED Nasıl Yapıştırılır?
Şerit led kurulumu veya yapıştırılması pratik olduğu için hemen bağlayabilirsiniz. Ledlerin yapıştırılan bölümleri yani şerit bölümlerin arka kısımlarında genellikle yapışkan zemin bulunuyor. Yapışkan olan kısmın üzerinde yer alan yapıştırılana kadar kağıt tarafından korunuyor. Bu kağıdı istediğiniz zaman söküp şerit ledleri istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. Şerit ledleri yapıştırmak için yalnızca arkasında bulunan kağıt kısmını sökmeniz yeterli olur.
Şerit LED Nasıl Bağlanır?
İstediğiniz özellik şerit led temin ettikten sonra ledleri aktif halde yapabilmeniz için piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz trafolara ihtiyacınız olacaktır. Trafolar 12 volt olacak şekilde yalnız akım kapasiteleri birbirinden farklı olabiliyor. Trafonun üretebileceği maksimum akım genellikle trafo üzerinde yer alan etiketler de yazılıyor. Uygun trafo seçildikten sonra trafoya şebekeden gelen 220 voltluk giriş veriliyor çıkıştan ise şerit led'i çalıştıracak 12 volt çıkış olarak bağlanıyor.
Şerit LED İle Çarpıcı Alanlar Tasarlayın
Çeşitli voltlarda güce sahip olan led şerit lambalar en popüler aydınlatma ürünleri arasında yer alıyor. Şeritlerin kolay montajı için çift taraflı yapışkan bir bant özelliğine sahiptir. Genellikle şerit lambalar 10 mm genişliğinde ve 3 mm kalınlığında olacak şekilde üretiliyor. Çok az ısı üreten led şerit lambalar dar alanlardaki uygulamalar için mükemmel bir seçenek oluyor. 12V DC led şeritleri 5 metre, 24V DC şeritler ise 10 metrelik makaralar şeklinde satılıyor. Bununla beraber farklı ihtiyaçlar için şerit boyunca yer alan çizgilerden kesilerek istenilen uzunlukta hazırlanması da mümkündür. Ancak önerilen uzunluklar aşılması durumunda ışığın parlaklığı azalabilir.
En İyi Led Nasıl Seçilir?
Şerit led satın alınırken uzunluk başına düşen led sayısına bakılması önem arz eder. Yüksek ışık oluşması için metre başına en fazla led ampul içeren şerit ledler seçmeniz yararınıza olur. Ampullerin seyrek olması temiz sabit bir ışık yerine gölgelikli bir aydınlatmaya neden olabilir. Yazımızda şerit led nedir, nasıl seçilir konusunda detaylı bilgiler verilmiştir.